Zupa krem z dyni

Zupa krem z dyni
Podpis blogerki kulinarnej Olgi Smile przepis
według
O autorze - zdjęcie blogerki kulinarnej Olgi Smile

Zupa krem z dyni

Jeśli uważasz, że krem z dyni zarezerwowany jest tylko na jesienne dni, pora zmienić zdanie. Sezon świeżych warzyw i owoców to idealny moment na przygotowanie tej niezwykle smacznej i aromatycznej zupy. 

Przepis

ZUPA KREM Z DYNI 

  1. Cebule obieram, kroję w kostkę i podsmażam w dużym garnku Tefal Ingenio na oleju.
  2. W tym czasie obieram ze skórki dynie, marchew i ziemniaki. Ścieram je na tarce o dużych oczkach lub kroję w kostkę.
  3. Dodaję do garnka, przesmażam chwilę mieszając. Dolewam około 2 litry wody.
  4. Doprawiam do smaku solą i curry. Gotuje przez 10 minut.
  5. Gdy warzywa są miękkie, zupę rozdrabniam blenderem dolewając mleko kokosowe. Na tym etapie można dobrać konsystencję zupy i w razie czego dolać jeszcze mleka lub wody. Próbuję, doprawiam jeszcze solą i pieprzem najczęściej.
  6. Zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym jest zdecydowanie przepyszna! Przed podaniem na stół przelałam ją do mniejszego garnka Tefal Ingenio.
Zupa krem z dyni
Czy ten przepis był pomocny?

Ta strona używa cookies

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych na zasadach określonych w Polityce Prywatności. Jeśli nie wyrażasz zgody na wykorzystywanie cookies we wskazanych w niej celach, w tym do profilowania, prosimy o wyłącznie cookies w przeglądarce lub opuszczenie serwisu.