Puszyste małe omleciki

Zdjęcie przedstawia Pati Sołtysik

Pati Sołtysik

Puszyste małe omleciki

Przepis

Przygotowanie:

  1. Białka oddzielamy od Żółtek i rozdzielamy do dwóch misek.
  2. Do Białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na dość sztywną pianę.
  3. Cebulę oraz szczypiorek siekamy, a szynkę drobno kroimy. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę oraz szynkę przez kilka minut. Zostawiamy do ostygnięcia, a następnie dodajemy do miski z żółtkami.
  4. Dodajemy również ser, mąkę, mleko, szczypiorek oraz przyprawy i proszek do pieczenia. Dodajemy pianę z białek i dokładnie mieszamy.
  5. Omleciki smażymy na nieprzywierającej patelni przez kilka minut z każdej strony.

 

 

Czy ten przepis był pomocny?