Mintaj w brzoskwiniach

Zdjęcie przedstawia Pati Sołtysik

Pati Sołtysik

Mintaj w brzoskwiniach

Przepis

Przygotowanie:

  1. Rybę umyć i pokroić na większe kawałki, a cebulę posiekać w piórka.
  2. Na patelnię wlać oliwę i dodać rybę oraz cebulę, doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryn. Podsmażać ok 8 min delikatnie mieszając, a następnie zawartość patelni przełożyć na talerz.
  3. Brzoskwinię kroimy w ćwiartki. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy pokrojone brzoskwinie.
  4. Doprawiamy kurkumą, cynamonem, kminem rzymskim oraz solą i pieprzem. Mieszając podsmażamy przez ok 6 min, a po tym czasie (gdy brzoskwinie zmiękną) dodajemy rybę i cebulę.
  5. Mieszamy przez chwilę i gotowe!
Czy ten przepis był pomocny?